• Pure Ibogaine
  • Ta Extractie
  • Rootbark

we hebben 3 verschillende

Iboga ceremonies

Iboga ceremonies

Home Ceremonies Gastenboek Wie zijn wij Agenda Prijslijst Contact

Mijn Bijzondere ervaring in ijzendijke bij de Iboga-farm.


Om een lang verhaal kort te maken.....😂😂😂


Na 3 eerdere fijne Ayahuasca reizen te hebben gemaakt werdt ik dit keer aangetrokken door de site van www.iboga-farm.nl van Sander Jansen en Mike Lucas omdat ik zoeken de was naar mensen die ook kambo ceremonies gaven omdat ik het tijd vondt dat mn lichaam wel eens flink ontgiftigd mocht worden.

Er bleken maar 2 sites in Nederland die deze ceremonies geven en mn oog viel meteen op 2 zeer goedogende jongemannen.

Goedogend niet in de zin van uiterlijke schoonheid (ook al zijn het 2 knappe jongemannen) maar ik zag een bepaalde rust en schoonheid in hun ogen die me wel aanstond.

Ik wist en voelde vanaf de foto meteen dat het vet in orde knapen waren en ook mensen van mijn level.

Mensen waar ik lekker mezelf bij kon zijn en mn masker niet hoefde te dragen.

Zoiets zie en voel je gewoon meteen aan.

Na 2 gesprekken met sander aan de telefoon was ik om, een fijne warme begripvolle stem met ook nog eens een dosis humor tussendoor waardoor ik me meteen op mn gemak voelde.

En hoe druk deze 2 mannen ook zijn,ik kreeg geen moment het gevoel een nummer te zijn of dat hij ons gesprek af wou kappen, integendeel uiteindelijk breide ik er een eind aan omdat ik niet al zn tijd in beslag wou nemen.


Zo gezegt zo gedaan,na het gesprek had ik mn plek meteen gereserveert voor een heel weekend in September.

Een betere keuze had ik niet kunnen maken, wat een weekend wat een ervaring en wat een opening is dit in mn leven.

Alles lijkt nu mogelijk en niets lijkt meer onmogelijk wat een boost heb ik gekregen.

Vrijdagochtend 10 uur kwamen we netjes aan na een lange reis van 3 en half uur, Mn lieve Darren heft me er helemaal heengebracht en is na een kop thee en een fijn gesprek weer teruggegaan naar huis.

Ook Darren had meteen een heel goed gevoel bij het zien van deze 2 toppers en hij liet me met een gerust hart achter.

Ik bleek dit weekend in een groep met alleen maar mannen te zitten,iets waar ik vooraf een beetje huiverig voor was maar waar ik gek genoeg al een voorgevoel van had,vraag me niet waarom ik dat al dacht.

Maar er was meteen een hele geode klik tussen ons allen die deze mooie reis zouden gaan maken.

We kwamen immers allemaal voor hetzelfde:

Bevrijding van alle opgelegde regels en/of traumas en natuurlijk droeg iedereen ook nog een Eigen persoonlijke wens/intentie bij zich die waar daar met elkaar bespraken.

Er hing een sfeer van alleen maar wederzijds respect en blindelings vertrouwen althans zo voelde ik het en dat gevoel kreeg ik ook van hun terug.

Ik had zelf de grootste klik met een geweldige lieve en wijze man uit Instanbul.

Na enkele tijd(vraag me niet hoelang of hoelaat het was want daar is tijd niet van belang) warden we allemaal voorbereid op de 1e ceremonie: de Kambokikker.

kambo wordt op een special traditionele en rituele wijze met wierrook in je huid gebrand.

Het kambogif trekt al het gif die jij Jaren in je lichaam hebt opgeslagen dmv slechte eetgewoontes maar ook de stress en traumas in een mum van tijd uit je lichaam.

Vrij heftig en zwaar en op het moment zelf was ik ook vrij nerveus om dit te ondergaan maar ik wist dat ik dit moest doen zoveel klachten voelde ik de laatste tijd in mn lichaam.

Vrij nerveus was ik omdat ik dit ritueel nog nooit had gedaan en niet wist hoe het aan zou komen en voelen.

Sander en Mike hadden me overtuigd dat ik het wel aan kon en dat ik net zoveel stippen zou krijgen als de mannen,door hun overtuiging viel mn grootste angst weg en nam ik plaats op de Kruk.

De stipjes warden vooraf netjes voorgetekend op de plek die ik wou: de 1e 7 stippen heb ik laten zetten op mn borstbeen onder de naam van mn zoon Liam.

Als het goed ik blijven de 7 stipjes achter als littekentjes die ik bewonder en koester.

Na het voortekenen bracht Mike met expertise de brandende puntjes pijnloos ja echt pijnloos in mn huid, Sander legde evenlater op elk brandplekje een stipje kambogif een gelige pasta.

Ik had gelezen dat het aanbrengen van dit gif nog pijnlijker moest zijn dan het branden,echter niks is minderwaar ik heb de pasta total niet gevoeld.

Wel werdt ik meteen helemaal war en warmer en warmer,mnn lippen zwelden op,dat hoort er ook bij,je lippen je ogen en je oorlellen kunnen zwellen zodat je bijna het uiterlijk van de kicker aanneemt dit noemen ze kortgezecht een zegen je bent door de kicker gekust en geacceptterd en hij gaat je ontgiften.

Dit heb ik gemerkt...zodra Sander de druppels water op het gif druppelde (een activatie voor het gif) ik begon te zweten het lekte door mn nek over mn rug ,overall werdt ik kletsnat van zweet , dat bleef Sander niet onopgemerkt en zorgzaam depte hij telken onze nek met lekkere koude washandjes om het process wat dragelijker te maken.

Al die aandacht die we kregen gaf me sowieso een superveilig gevoel.

Ineens moest ik braken...gulpen kots goodie ik in de emmer, alles spuugde ik uit mn lichaam en bij elke straal voelde ik me enigzins beroerd maar ook steeds meer opgeruimd van binnen,na de laatste gulp kots moest ik rennen om het toilet te halen en daar kwam alles er ook nog eens uit in de vorm van ontlasting pppf wist niet dat de darmen zoveel mee konden dragen,wat was ik leeg en schoon maar moe moe moe.

Ik doop terug op mn matje en kroop ineen als in een foetushouding om nn maagpijn op te vangen,tering wat deed mn maag zeer,door de pijn en vermoeidheid wat al met al maar een kwartier heft geduurt ben ik in slap gevallen.


Toen ik ontwaakte voelde ik me schoner frisser en helderder dan ooit.

Heerlijk gewoon.

Smiddags was het zeer intspannen sfeer in de farm en warden we klaargemaakt voor de Bufa alvares ceremonie, dit si een gif van de Bufo pad die via een glazen pijpje wordt gerookt.

Ik wist al van Mr Sander en Mr Mike dat dit het ultieme gevoel van bevrijding moest zijn,maar ik wist absoluut niet wat ik me erbij voor moest stellen omdat dit gevoel gewoon niet in woorden is uit te leggen,je moet het ervaren zeiden ze.


Dat gevoel die sensatie die heerlijke stilte rust en ruimte ....ik kan het jullie helaas ook niet uitleggen,ons ego kan dit gewoon niet bevatten.

Maar WOOOOW wat een ongekend heerlijk gevoel is dit zeg, puur geluk en liefde is wat je voelt bij alles.

Helaas konden we ons er later weinig van herinneren, ik vroeg mn Turkse brother om alles voor me te filmen,

wat ik achteraf te zien kreeg...... en het niets wat ik ervan kon herinneren niet normal.

Ik bleek al mn frustraties uit te hebben geschreeuwd,mn ziel krijste om hulp en om Darren en ik...mn dome Ego wist van niks.

Als ik de film niet had gezien had ik gedacht dat er niets was gebeurt buiten het wegvallen in de mooiste ruimte met kleuren en het ontwaken in de prachtige hemel waar we inkeken,daartussenin was het leeg en was er voor mn Ego niets gebeurt,mn ziel heft zich echter uit mogen leven.


Sander en Mike zagen bij een jongen uit de groep gevoelsmatig de teleurstelling in zn ogen,hij baalde best dat hij zich niets kn herinneren terwijl zn buforeis heftig was geweest dat kon ik zien aan het rillen en shaken van zn helle body,maar...zn ego wist het niet.

Dus kregen we de volgende dag vooraf de Ayahuasca reis nog een Buforeis maar dit keer in lage dosering zodat ons egotje toch nog het eea mee zou krijgen en er iets iin ons geheuen zou blijven hangen.

Dit leek mij best eng...wil ik wel weten wat ik te zien krijg? Kan ik dat wel aan?

wederom dankkzij Mike en Sander zn vertrouwen in onze sterke geest hebben ze me weer om kunne halen en wat ben ik blij dat ze me hebben overtuigd zeg.

Wederom werdt ik ontvangen in alle kleuren en liefde van het universum wat een stilte wat een ruimte en wat een liefde is er daar,ongekend gewoon.

Ik kan het helaas niet uitleggen omdat je het alleen kan voelen een ongekend heerlijk geluksgevoel.

De boodschappen die ik nu wel doorkreeg :

walging van mezelf maar zo eerlijk,zonder een negatief iets kreeg ik de dingen voorgespiegeld waar ik me zo aan erger bij mensen maar die ik zelf ook blijk te hebben,

Kots en kotsmisselijk werdt ik van mezelf ,

Ik voelde de ergenissen die ik nooit kon veranderen maar die ik graag zou veranderen en het is zo simple als je het via de bufo krijgt aangereikt,de oplossing en de verandering ligt in jezelf.

Ik kreeg handvaten toegereikt hoe ik het negatieve om kan zetten naar het positieve.

Er is hoop voor mij ,ook ik kan veranderen weet ik nu.

Nu 2 dagen later worden die gevoelens en bewustwording steeds sterker en sterker,my god whats happening inside my head?

Na de 2e bufo ceremonie hadden we de middag voor onzelf om te ontspannen en relaxen,de een maakte een flinke wandeling door het mooie rustige gebied weer een ander deed een dutje en ik keek toe hoe een andere jongen een nog een stelletje(die tussendoor een korte ceremonie kregen) ook een bufoceremonie in de tuin kregen.

Wa ws dat nooi en fascinerend om te zien hoe deze mensen ook in hun heerlijke uforeis hun Eigen shit en baggage konden opruimen weggooien.

Echt iedereen daar was een en we waren allen gelijkwaardig,iets wat je in het normale leven nog maar weinig ervaart.

Ik werdt er zo gelukkig van ,puur door het kijken naar anderen wat de Bufo hen geeft en hen verlost van hun baggage.


Savonds werden we allemaal klaargetoomd nvoor de reis met de Ayahuasca.

Hoewel ik voorheen niet mee zenuachtig was voor deze lieve plant was ik nu toch ietwat onrustig en onzeker,ik den dat het kwam oomdat ik aanvoelde dat deze reis complete anders ou worden ivm de Kambo reiniging de Bufo ervaring maar ook omdat dit hele process voorafgaand zo intes was.

Ik wist dat we een hele ervaring zouden krijgen deze nacht,het kon nog wel eens heftig en indrukwekkend gaan worden,

Dat is ook het doel van deze 2 mannen,alles eruit halen wat erin zit ze zetten alles op alles om ons de reis te geven die we verdienen.

De beste reis tot nu toe moet ik toegeven.

Mike nam oons eerst mee voor een wandeling in het pikkedonker over een smalle weg door en tussen de weilanden in the middle of nowhere.

We kregen veiligheidsvestjes aan omdat er savonds wel eens een auto kan rijden en ze rijden daar niet zacht en omdat het zo donker was was dit t meest veilig,veiligheid gaat bij hun boven alles.

Na een tijd lopen kwamen we op een T splitsing het einde van de wandeling en tevens the end of the road,dit was de plek om elkaar nog ff wat te zeggen,geluk te wensen en een hart onder de riem te steken,iedereen had zo zn verhaal maar ik wist niks meer te zeggen door alle indrukken die door me heen gingen,ook rook ik heerlijk eten,dat zal in mn fantasie zijn geweest want wie kookt er saavonds laat in een weiland,maar na 23 dagen amper veten vanwege het Ayahuasca diet is dat ook niet zo gek toch?

Op de terugweg naar de farm voelde in ineens sinds Jaren warmte in mn linkerbeen,jaren heb ik een koud been gehad ivm slechte doorbloeding aangezien ik 20 jaar geleden flink in elkaar ben getrapt zijn daardoor de kleppen in mn belangrijkste aders verlamt getrapt werken die niet meer en stroomt er weinig bloed door dat been vandaar de kou en toen....en nu nog voel ik warmte door het been stromen,ook is mn linkervoet die vlak voor mn huwelijk gebroken is geraakt en die nog steeds pijnlijk was pijnvrij...

zou de kambo nu al werken????


Terug gekomen op de Farm had Sander een prachtige sfeer gecreeerd beneden waar we ons 1e drankje gingen nuttigen,het drankje met de MAO remmer die je moet drinken vooraf de Ayahuuasca.

De wijze waarop Sander en Mike de ceremonies doen....zo geaard en nuchter maar zo persoonlijk en alles met sjamaanse technieken en rituelen om ons op de juiste wijze voor te bereiden op wat er komen gaat.


SPANNENNNNND!!!!


Ze hadden het volste vertrouwen in ons alle 4 en alle angsten en onzekerheden vielen weg.

We gingen om de beurt naar voren en drunken moeiteloos ons 1e drankje op.

20 minute bleven we beneden zodat het drankje goed in kon werken en intussen deden we iets apparts en persoonlijks met een boek die je open moest slaan en waar 2 vragen opstonden,de moeilijkste vraag moest je aan jezelf stellen en proberen zo eerlijk mogelijk te beantwoorden,dit was leuk en gezellig maar zorgde er bovendien ook voor dat we afgeleid waren en de 20 minute voorbij vlogen,de anderen zagen al flitsen en bewegingen maar ik was alleen mooe en dacht:laat die plant wegblijven ik ga slapen hahahah

Eenmaal boven ging ieder op zn plek plaatsnemen en kregen ons 2e drankje,ik dronk hem op en bedacht dat ik toch niets zou meemaken omdat ik zo mmoe was,ik zou vast en zeker in slaap vallen....

Ik horde de 1e al met spugen en ik voelde niets en dacht zie je wel?

Ik draaide me om en deed lekker mn ogen dicht.


Maar niets was minder waar,ik horde iemand achter me en draaide me om,deed mn ogen open en WAAAUW wat een rasters vol kleuren ik zag de energie om iederheen heen,zo mooi zo appart.

Maar toen kwam mn lichaam aan de beurt,die werdt eerst heerlijk zwaar en uiteindelijk lag ik machteloos en verlamd in mn Eigen lichaam,ik kon niets meer bewegen maar het voelde heerlijk aan.

Maar toen voelde ik dat iemand aan mn linkerschouder begon te trekken en te draaien,dat was irritant en ik keek maar zag niemand staan,toch ging het gedraai een poosje door,waarvoor wist ik op dat moment niet maar nu weet ik dat Moeder Ayahuasca mn schouderklachten eruit heft gedraaid,ook de pijn uit mn schouder is verdwenen tot nu toen.

Toen ze stopte met mn schouder werdt ik door iets naar achteren gerokken en belande ik in de schoot van...ja van wie?

Ik noem haar Moeder Ayahuasca want de liefde die ik voelde in haar schoot is de liede van een Moeder die ik altijd heb gemist en overall heb gezocht.

Wat fijn dacht ik bij mezelf ik heb nu ook een Eigen Moeder die me beschermd.

Daar lag ik in haar schoot,zo zacht van dons en veertjes en ze streelde me steeds over de linkerkant van mn gezicht waar tranen uitliepen,zo mooi zo intens en zo life.

Op dat mment kwam Darren weer bij me in een visioen,Darren komt me altijd even bezoeken tijdens mn Ayahuasca reizen,ik zag zn gezicht maar het was meer als zn gezicht gevormd in een sort kooi,zn gezicht was van groene tralies groen betekend ook bescherming en hij had maar 1 oog die me scherp aankeek,intussen horde ik allemaal zachte onverstaanbare fluisterstemmen in en om me heen maar Darren zn stem horde ik duidelijk tegen me zeggen:

Je bent niet alleen ik ben bij je.

Dat was ook zo fijn om te horen,maar het kon Darren niet echt zijn want hij was thuis en lag al in bed,achteraf bleek dat hij dezelfde tekst ook rond die tijd naar mij heft geappt .

Ik kon het niet weten omdat we uit voorzorg en voor de veiligheid allemaal onze mobieltjes in een bak moisten doen en onze sleutels (men kan rarae dingen willen doen tijdens de reis en sander en Mike zijn verantwoordelijk dat we veilig reizen.

Zo appart de volgende dag de tekst op de app te lezen terwijl ik het duidelijk heb gehoord.

Darren verdween uit mn reis na een poosje en ik werdt weer in de schoot van Mama Ayahuasca gelegt.

Weer begon ze aan mn schouder te draaien steeds harder of hij uit de kom werdt gedraaid,nog net niet pijnlijk maar ik werdt zwaar geirriteerd door dat gedraai waar ik zelf geen invloed op had.

Ik wist op dat moment niet wie het deed,waarom die het deed en waneer die zou stoppen.

Toen ik daar lag te flippen merkte ik dat langzaam alles uitviel in mn lichaam,ik werdt vastgehouden in een houtgreep mn kaak ging ongecontroleert trillen mn spieren werkten niet nmeer dus ik lag daar weer verlamd,maar total niet eng,ik kreeg totale ontspanning hierdoor en veel stress viel weg.

Intussen moest ik nodig plassen maar ik kon niets,ik kon mn arm niet niet eens opsteken voor hulp.

Toen ineesn liet ze me los en voelde ik mn spieren weer,ik sprong op en ging zo snel ik kon naar de wc plassen.

Toen ik klaar was en weer op mn plek ging liggen waaide er een heerlijke bries om me heen het rook ook zo mlekker maar ik kan de geur niet plaatsen.

Ineens kwam er een afdakje over mn lichaam heen (een soort bescherming denk ik omdat ik voelde dat ik moest huilen van alle sensaties die ik door me heen voelde: geluk gepaart met verdriet en ik me altijd schaam om te huilen).

En toen kwam het allemaal ineens....mn jeugd vlog aan me voorbij mn verdriet mn eenzaamheid als kind mn onzekerheden en de emotionele verwaarlozing kon ik allemaal opnieuw doorvoelen,ik werdt weer uitgelachen en de gek aangestoken net als vroeger,niet serieus genomen ,alle keren dat ze me hebben bespot en voor schut hebben gezet publiekelijk alles ik horde ze ik voelde ze en ik walgde van ze,nee ik noem geen namen maar zei die me belachelijk hebben gemaakt heb ik er alle 6 hard uitgekostst in mn emmertje.

Ik heb 6 x zo hard gekotst dat ik het nu nog in mn keel kan voelen.

Maar wat voelt mn keelpijn lekker,ik weet dat ik door het kotsen afscheid van hun en hun gedrag naar mij heb genomen,dit hoofdstuk heb ik nu af kunnen sluiten en het verdriet is weg...complete verdwenen.

Wat voelt dit goed, ze zijn eindelijk uit mn bestand gekotst ik ben bevrijd van hun oordeel en het lijkt of er ruimte in mn hoofd vrij is gekomen. HALELUJA.


Nog veel meer boodschappen en hadvaten/tools heb ik toegereikt gekregen die nacht.

Ik kan nog niet allles plaatsen maar dat komt wel,elke dag krijg ik wel een hint of een boodschap als ik smorgens wakker wordt,dat was toen en dat is nu ook zo.

Nu is het Maandag en ben ik 2 dagen verder,toen ik vanochtend opstond voelde ik me nog opgeluchter vrijer en gelukkiger dan gisteren en mn voet en been en schouder zijn nog steeds pijnvrij.

Wat wil ik nog meer?

Ik heb dit lange verhaal geschreven omdat ik dit wil delen met jullie en aan degene die het nodig hebben zeggen:

Wees niet bang

Laat de controle los

en geef je over,leg alles naast je neer en stap net als mij in het diepe en ervaar het geluk wat jij ook verdient.

Want iedereen verdient het om gelukkig te zijn.


Dit is de 1e keer dat ik mn Ayahuasca ervaringen op kan schrijven om met jullie te delen.

Voorheen is het me steeds niet gelukt om het te verwoorden.

Nu wil ik het wel van de daken schreeuwen,liefst van de eifeltaoren maar die hebben we in Enschede niet.


Sander Mike en lieve stoeren Krijger Angel:

MUCHOS GRACIAS .

My Hero's My Friends My Brothers.

DANK DANK DANK.

Tot vrijdag 13 Oktober cant wait to see you all again.
Isabel   26-9-2017      

Terug naar Gastenboek >